Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Agenda

Concert bij Kaarslicht: Yehonatan Elazar en Christina Diaz

03/08/2017 | Portugese Synagoge, Amsterdam

Yehonatan Elazar komt uit een Dominicaans-Sefardische familie, woonde in Miami, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en Nederland. Onder de noemer Jazzphardic combineert hij Middeleeuwse Sefardische muziek met latin jazz en hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten, wat vooral is terug te horen op zijn album Nostaljia uit 2007. Elazar wordt in de Portugese Synagoge op piano begeleid door Christina Diaz. Zij studeerde piano aan het conservatorium in Santo Domingo, woonde daarna in Puerto Rico en nu in Parijs.

Festival Latino Americano Rotterdam 2017

23/08/2017 - 27/08/2017 | Filmhuis Lantaren Venster, Rotterdam
Land : Cuba

De tweede editie van Festival Latino Americano Rotterdam heeft een speciale focus op Cuba: het oude Cuba en het nieuwe - een Cuba in transitie. We vertonen onvergetelijke Cubaanse klassiekers en waardevolle recente films. Er komen bijzondere Cubaanse gasten naar Rotterdam. In de foyer is een doorlopende tentoonstelling van Cubaanse filmaffiches te zien en zowel in de films als live in de foyer en in de concertzaal is volop Cubaanse muziek te beluisteren!