Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Fotoreportage Laguna Lachuá

Datum : 07/10/2018
Auteur : Marjolein Keijsper
Land : Guatemala

Fotoreportage Laguna Lachuá

Midden in het Nationale park Lachuá ligt een bijna perfect rond meer. Lachuá is een verbastering van la chu há, wat stinkend water betekent in de hier gesproken taal Q´eqchi. Inderdaad ruikt het wat naar sulfiet als je hier pootje komt baden. Het meer is alleen te voet bereikbaar over een smal pad dat zo´n drie kilometer tussen tropische begroeing slingert en zo wordt de behoefte aan een frisse duik vanzelf groot.

Het aanzicht van het azuurblauwe water dat contrasteert met de donkere bomenrand is betoverend, de rust en ruimte overweldigend. Dagelijks mogen slechts 84 bezoekers de steiger op om zo een bad te nemen onder het toeziend oog van een krokodil, die liever zont op zijn eigen steen een stuk verderop gelegen. Ook poema´s, jaguars, slangen en vele vogelsoorten wonen in het 145 vierkante kilometers beschermde gebied. Eten, drinken en het gebruik van zonnebrand is op de steiger verboden, zo wordt er alles aan gedaan om deze unieke biotoop in stand te houden. Vanuit Cobán, gelegen in het departement Alta Verapaz, is deze bijzondere en goed geconserveerde natuurplek het beste te bereizen.

Deze bijdrage is een onderdeel van de special ‘Guatemala’

 

 

 

 

 

Bookmark and Share


Terug