Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Rudo y Cursi

Favoriete films van de redactie

Datum : 15/03/2011
Auteur : Sandra Apperloo
Land : Mexico

Rudo y Cursi

Met voetbal heb ik weinig, op twee uitzonderingen na: de wereldkampioenschappen en Rudo y Cursi (Ruig en Truttig). In deze film, die de Mexicaanse sterren Gael García Bernal en Diego Luna na Y tu Mama También herenigt, spelen de mannen twee plattelandsbroers (Tato en Beto) die ontdekt worden door de nationale voetbalbond.

Mede door hun overdreven contrasterende karakters zorgt hun plotse intrede in de voetbalwereld voor dolkomische fragmenten. Want hoe ga je om met die plotselinge status, wanneer je je leven lang bananen hebt geplukt om brood op de plank te brengen? Vooral Tato (García Bernal), die liever zingt en zijn eigen tenenkrommende videoclip besluit te produceren, doet dat leuk. Dat Rudo y Cursi niet door iedere criticus met lof is ontvangen, heeft me er niet van weerhouden om de film twee keer in de bioscoop te bezoeken. Ook niet om de soundtrack te kopen trouwens!

Mexico/Verenigde Staten, 2008, Carlos Cuarón, Cha Cha Cha Films

Meer favoriete films kunt u vinden in het in het extra dikke nummer over Onderzoek en Film, La Chispa 356.
Bestel nu

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug