Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Waarom is er weinig handel in Midden-Amerika?

Rapport van Wereldbank

Datum : 15/02/2013
Auteur : Alberto Font
Land : Costa Rica

Waarom is er weinig handel in Midden-Amerika?

 

Volgens een rapport van de Wereldbank zijn slechte wegen, bureaucratie en inefficiency de grootste obstakels voor de ontwikkeling van bedrijfsleven en handel in Midden-Amerika. Logistieke kosten kunnen tot wel 50 procent deel uitmaken van de uiteindelijke consumentenprijs van producten die in Midden-Amerika worden verkocht, aldus een recent onderzoek van de Wereldbank.  Factoren die goederen in de regio duurder maken, zijn hoge transportkosten van producten over land, slechte omstandigheden van de wegen en trage grensfaciliteiten. Dat maakt het voor – vooral kleine – bedrijven moeilijk om competatief te blijven. 
 
De achterstand in handel kwamen aan de orde op een Miden-Amerikaanse conferentie over handel en logistiek, die op 8 februari plaatsvond in Costa Rica. De vicepresident voorLatijns Amerika en de Cariben van de Wereldbank, Hasan Tuluy, was aanwezig op deze conferentie, net als de Costa Ricaanse minister van Handel, Anabel González. “Logistieke kosten maken nu voor 40 procent deel uit van de uiteindelijke waarde van een product. Dat is internationaal gezien buitengewoon veel”, zei Tuluy.
 
In Chili maken logistieke kosten bijvoorbeeld niet meer dan 18 procent uit van de uiteindelijke kosten van een product en het gemiddelde van de landen die horen bij de Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkling (OECD) bedraagt 8 procent, voegde Tuluy eraan toe. “Logistieke kosten treffen meestal kleie producenten, die drie keer meer betalen dan grote producenten per eenheid om hun producten van hun boerderijen naar de grens te vervoeren.” 
 
De studie merkt op dat het goedkoper en makkelijker is om tomaten van San José, Costa Rica naar Californië in de Verenigde Staten te vervoeren dan ze naar Managua in Nicaragua te sturen. Managua ligt op een tiende van de afstand tot Californië, maar bedrijven betalen vaak meer dan vier maal zoveel aan transportkosten. Bureaucratie aan de grens is een anderberucht obstakel voor goedkope en efficiënte handel. Vervoersmaatschappijen wachten vaak 20 uur voor ze goederen kunnen inklaren aan Midden-Amerikaanse grenzen. Slechte wegen en gebrek aan coöordinatie tussen grensautoriteiten zijn andere hindernissen. 
 
“Midden-Amerika moet iets doen aan deze logistieke hindernissen, vooral aan de grenzen. Overheden moeten een gezamenlijke aanpak ontwikkelen en door goedkope maatregelen helpen de handel te bevorderen en de competitie in de regio te verbeteren”, zegt Felipe Jaramillo, de directeur voor Midden-Amerika van de Wereldbank. In de studie wordt ook een analyse gemaakt van de recente vrijhandelsovereenkomsten tussen Midden-Amerikaanse landen. Ook al scheppen die meer handel en investeringsmogelijkheden, resultaten zijn niet gegarandeerd zolang overheidsinstituten niet scherper en efficiënter worden. Daarvoor zijn beter opgeleide medewerkers nodig, een hoogwaardiger technologie en een betere infrastructuur. “De regio heeft vooruitgang geboekt met vrijhandelsovereenkomsten, maar binnenlands moet er nog veel worden verbeterd”,zei Tuluy. 
 
Minister González van Handel zei dat implementatie van de aanbevelingen uit het rapport een prioriteit zou moeten zijn voor autoriteiten in de region. “Als overheden moeten dit thema politieke prioriteit geven en samenwerken met regionale overheden en de privé-sector”, zei ze. “We moeten gebruik maken van internationale samenwerking en niet alleen een verhoging van de regionale handel bereiken, maar ook de deelname van onze landen in globale waardeketens verbeteren.” In januari kondigde González aan dat de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank aan Costa Rica een lening verstrekt van 80 miljoen US$ om de renovatie te financieren van grensfaciliteiten bij Peñas Blancas, Paso Canoas, Sixaola en Las Tablillas. Volgens haar hadden deze projecten een achterstand van 20 jaar opgelopen, tot de huidige regering van president Laura Chinchilla een stap voorwaarts zette. 
 
De studie van de Wereldbank concludeert dat het voor landen vanlevensbelang is om samen te werken, niet alleen om eigen tekortkomingen op te heffen, maar ook qua bilaterale kwesties, zoals grenskantoren. “De Wereldbank blijft helpen om deze ontwikkelingen te verterken, de handel efficiënter te maken en groeimogelijkheden te transformeren tot echte voordelen voor alle Midden-Amerikanen”, zei Tuluy.

Vertaald en bewerkt door Maja Haanskorf

Foto: Coste Ricaanse en Nicaraguaanse agenten patrouilleren bij de grens bij Peñas Blancas, 330 kilometer ten noorden van hoofdstad San José. 

 

 
Bookmark and Share


Terug