Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Echo's uit Rio de Janeiro winactie

Win een exemplaar!

Auteur : Hans Veltmeijer
Land : Brazilië

Echo's uit Rio de Janeiro winactie

La Chispa mag 2 exemplaren verloten van het boek Echo’s uit Rio de Janeiro van Hans Veltmeijer, voormalig redactielid van La Chispa. Nog steeds levert hij bijdragen over Brazilië. 

Wat moet u doen? Stuur vóór 1 november een mail maar info@lachispa.eu o.v.v. Rio de Janeiro. Vergeet niet uw naam en volledige postadres te vermelden.
Uit de  mails worden twee winnaars getrokken, die dit prachtige boek op hun postadres ontvangen. 

Behoort u niet tot de winnaars?
Dan kunt u het boek direct bij de auteur bestellen voor de gereduceerde prijs van 15 euro (plus portokosten). Stuur een mail naar: info@hansveltmeijer.nl

Over het boek
Tragedies, triomfen, absurditeit en zelfspot. In Echo’s uit Rio de Janeiro beschrijft Hans Veltmeijer op indringende en geestige wijze zijn belevenissen in Brazilië. De lezer maakt kennis met de levens van de gewone, maar altijd bijzondere cariocas, die in de allesbehalve toeristische Zona Norte en de landelijke buitengebieden van Rio leven. Hun stad herrijst dankzij het WK voetbal en de Olympische Spelen. Ook beschrijft Veltmeijer overtuigend hoe Brazilië zich onder drie standvastige presidenten geleidelijk ontwikkelt tot een wereldmacht. De reus is eindelijk ontwaakt. En van het sociaal-liberale regeringsbeleid profiteren ook de armen. Ondertussen klinken de echo’s uit het recente slavernijverleden nog overal door. De vrede in de sloppen is broos en oude spoken als fatalisme en corruptie doemen steeds weer op. Een levendig relaas van binnenuit de Braziliaanse samenleving.
Het boek bevat ook kaarten, veel (zwartwit) foto’s en een handige, uitgebreide Portugese woordenlijst.

Het is verschenen bij Uitgeverij Aspekt, prijs 19,95 euro.


Terug