Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Win (2x2) kaarten voor Chileense theatervoorstelling 'El Otro'

Auteur : Maja Haanskorf
Land : Chili

 Win (2x2) kaarten voor Chileense theatervoorstelling 'El Otro'

Wil jij op 22 april 2015 naar de veelbelovende voorstelling El Otro in Frascati te Amsterdam? Stuur dan tot uiterlijk 19 april een mail naar info@lachispa.eu o.v.v. Kaarten El Otro. Winnaars krijgen bericht via de mail. 

Locatie en tijd
Theater Frascati, Nes 63, Amsterdam
Woensdag 22 april, 20.30 uur. Om 19.30 uur is er een inleiding.
www. frascati.nl

Get Lost is een serie die onbekende, maar razend talentvolle theater- en dansmakers uit het buitenland opspoort. Deze keer theater uit Chili, van de maatschappelijk betrokken maker Luis Guenel Soto en de inspirerende theatergroep Teatro Niño Proletario. 

Voor de voorstelling El Otro stelde Luis Guenel Soto zich de vraag: Kan er liefde opbloeien tussen de muren van 'gekkenhuizen'? Een eerste indruk van die oorden kreeg hij na bestudering van het indrukwekkende boek El infarto del Alma (het infarct van de ziel) van fotografe Paz Errazuriz. Daarin staan onthutsende beelden van een ellendig bestaan in mensonterende omstandigheden. Met deze beelden in zijn achterhoofd maakte Soto samen met de zeven acteurs een theatrale versie van dat leven, vol schijnbaar ongecontroleerde opwellingen, maar in werkelijkheid volgens een strakke regie. 

Guenel, die wordt beschouwd als een van de grootste talenten in de Chileense theaterwereld, lijkt zo een geestverwant van de Vlaamse Alain Platel. Diens bewegingstaal (‘bastaarddans’, zoals Platel het zelf noemt) is eveneens gebaseerd op de motoriek van psychiatrische patiënten. En net als Platel onderzoekt Guenel het thema van emotioneel overleven in een harde en kille wereld.
https://www.youtube.com/watch?v=Aun_dLXLWmA


Terug