Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Win 2x2 vrijkaarten voor Argentijnse dansvoorstelling Duramadre

Auteur : Maja Haanskorf
Land : Argentinië

Win  2x2 vrijkaarten voor Argentijnse dansvoorstelling Duramadre

Wil jij op 17 maart 2015 de Nederlandse première van de veelbelovende voorstelling Duramadre bijwonen in de Stadsschouwburg Amsterdam? Stuur dan voor 5 maart een mail naar info@lachispa.eu , o.v.v. kaarten Duramadre. Winnaars krijgen bericht via de mail.

Locatie en tijd
Grote Zaal van de Stadsschouwburg, Amsterdam
Dinsdag 17 maart, 20.30 uur
http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/9364-duramadre-get-lost

Get Lost is een serie die onbekende, maar razend talentvolle theater- en dansmakers uit het buitenland opspoort. Deze keer uit Argentinië: dans van een inspirerende groep die in eigen land grote successen boekte en nu voor het eerst in Nederland te zien is. Naam van het gezelschap: KM29. Deze korte naam verwijst naar M29, een druk kruispunt op de Argentijnse Ruta Nacional 3, die het achterland verbindt met de hoofdstad Buenos Aires en waar per dag duizenden forenzen passeren. KM29 is een niemandsland zonder politietoezicht, waar prostitutie en criminaliteit woekeren. Maar ook een vrijplaats, waar ruimte is voor tegencultuur. Het Argentijnse KM29 liet zich inspireren door die plek van chaos en vrijheid. De groep, opgericht in 2010 door Santiago Mitre en Juan Onofri Barbato, biedt een vrijplaats aan dansmakers, filmmakers en muzikanten met hele verschillende achtergronden, die samen experimenteren en hedendaagse dansvoorstellingen maken. Hun eerste voorstelling Los Posibles was meteen goed voor vier succesvolle seizoenen. Duramadre is hun tweede.


Terug