Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

1.143 arrestaties in Trinidad tijdens noodtoestand

Datum : 05/09/2011

1.143 arrestaties in Trinidad tijdens noodtoestand

De minister van Buitenlandse Zaken en Communicatie van Trinidad & Tobago heeft verklaard dat sinds het uitroepen van de noodtoestand en instellen van een avondklok op 21 augustus, 1.143 personen zijn gearresteerd. Aanleiding voor de maatregelen was de gewelddadige dood van elf personen binnen een etmaal een week eerder. Volgens de autoriteiten houdt de geweldsgolf verband met het toegenomen aantal inbeslagnames van cocaïne.
Afgelopen weekeinde is er een debat gehouden over de duur van de verscherpte veiligheidsregels. Sommige politici, onder wie minister van Veiligheid John Sandy, willen een verlening van minstens drie maanden om de georganiseerde misdaad te bestrijden. Anderen noemen de maatregel “buitenproportioneel.”
De kustwacht van het Caribische land heeft afgelopen zaterdag een lading cocaïne onderschept met een straatwaarde van 3,2 miljoen Amerikaanse dollar. 
 

Bron : Caribseek News
Bookmark and Share


Terug