Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

11-jarige Édgar gaat viral in Guatemala

Datum : 20/04/2018
Land : Guatemala

11-jarige Édgar gaat viral in Guatemala

Día Mundial de la bicicleta, op 19 april, wordt ook in veel Latijns-Amerikaanse landen het fietsen gepromoot.

Édgar Buch uit Patzicía, een dorpje vlakbij de Guatemalteekse stad Chimaltenango, liet de afgelopen week zijn passie voor het fietsen zien. Bij een lokale wielerronde voor kinderen was hij een van de zestig deelnemers. Vol overgave legde hij de 5 kilometer zonder problemen af. Hij viel op doordat hij gewone kleren en rubberlaarzen droeg en zijn prestatie overtuigde. Dit werd gemeld aan de Federación Guatemalteca de Ciclismo (FGC), een organisatie die de wielersport stimuleert en via lokale organisaties zoekt naar jong talent.

Édgar was nadat hij op het land had gewerkt, zonder zijn familie daarover in te lichten, op de fiets van zijn broer naar de wielerronde vertrokken. De volgende dag kwam alles aan het licht door foto´s in de krant en het huisbezoek van de FGC.

Zijn fietstalent is ontdekt en hij zal vanaf nu begeleid worden om zich verder professioneel te ontwikkelen. Édgar gaat niet naar school, de FGC zal ook zijn schoolgeld betalen, bovendien krijgt hij een fiets en een fietstenue met schoenen.

Bron : Prensa Libre, El País
Bookmark and Share


Terug