Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

12-12-12: Ondertekening regeerakkoord Curaçao

Datum : 09/12/2012
Land : Curaçao

12-12-12: Ondertekening regeerakkoord Curaçao

Het ontwerp van het regeerakkoord tussen de politieke partijen PS, PAIS, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran is in zijn eindfase. Formateur Glenn Camelia verklaarde tegenover Radio Hoyer 2 dat het regeerakkoord op 12 december zal worden ondertekend. Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan het regeerakkoord. Het is volgens de formateur een vloeiend en coherent regeerakkoord dat voldoende draagvlak heeft.

Het wordt ‘geen politiek gedoe’, maar een ‘decemberachtige, cultuurachtige ondertekening’ met zang en dans van lokale groepen. De bevolking wordt uitgenodigd in het wit de ondertekening bij te wonen. Met nadruk stelt Camelia dat hij weg zal gaan als de achterban in politieke kleuren verschijnt. Hij hoopt dat de politiek leiders een witte duif zullen meenemen.

Het regeerakkoord moet volgens de formateur een einde maken aan de SI/NO strijd op het eiland en zal vrede uitstralen. De ondertekening op 12-12-12 is een doorstart van 10-10-10. Hij begrijpt de verdeeldheid onder de bevolking na 10-10-10, maar bij de doorstart van het land Curaçao op 12-12-12 zal die verdeeldheid verdwijnen, zo hoopt hij.

Camelia verklaarde ook dat het de afgelopen weken 90 procent over de inhoud is gegaan en 10 procent over de namen van bewindslieden. Vragen over de voortgang van de screening wimpelt Camelia weg en ook een datum voor de afronding daarvan wil hij niet geven. De formateur wilde wel kwijt dat hij niet begrijpt waarom bepaalde politieke partijen vroegtijdig de namen bekend hebben gemaakt van door hun voorgedragen ministers. Ze weten tenslotte niet of de kandidaten door de screening komen, aldus Camelia.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug