Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

15.000 Venezolaanse troepen naar de grensgebieden

Datum : 19/03/2012
Land : Venezuela

15.000 Venezolaanse troepen naar de grensgebieden

 

 

 

 

Venezuela gaat 15.000 troepen naar de grensgebieden sturen om te strijden tegen de drugshandel, verklaart de Venezolaanse minister van Defensie. Operatie Sentinel zal troepen sturen naar de grenzen met Colombia, Brazilië en Guyana. Het doel van de operatie is het vinden en ontmantelen van laboratoria waar illegale drugs worden geproduceerd en het opsporen van handelaren. 

Minister van Defensie Henry Rangel Silva verklaarde het volgende: “We zullen een inlichtingendienst en patrouilles inzetten om kampementen aan het licht te brengen waar men drugs kan produceren.” Een opmerkelijke uitspraak, aangezien de Verenigde Staten Rangel verdenken van betrokkenheid in de drugshandel. Zij plaatsten de minister al in 2008 op hun lijst van vermoedelijke hoofdpersonen in de drugshandel en beweerden dat Rangel de FARC had gesteund. Een verklaring van het departement zei dat de generaal alleen “op materieel gebied de drugshandel van de FARC had gesteund” en dat hij had aangedrongen op een betere samenwerking tussen de Venezolaanse regering en de linkse rebellen. 

Na zijn machtsovername beëindigde de Venezolaanse president Hugo Chávez de samenwerking van Venezuela met de Verenigde Staten in het drugsbeleid. Sindsdien bekritiseren de Verenigde Staten de inspanningen van Venezuela om de drugshandel in te perken, terwijl Venezuela haar successen prijst die zonder hulp van de Amerikanen bereikt zijn. Rangel zei dat de operatie, die al ongeveer 150 grensposten heeft opgeleverd, al positieve resultaten heeft getoond. 

 

 

 

 

 

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug