Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

17 doden door overstromingen Haïti

Datum : 12/11/2012
Land : Haïti

17 doden door overstromingen Haïti

In Haïti zijn minstens 17 doden gevallen door hevige overstromingen. De slachtoffers vielen in het noorden en noordoosten van Haïti. Ook zijn er verschillende mensen vermist. Het land werd al enkele dagen geplaagd door hevige regenval, veroorzaakt door een koufront dat over het noorden van Haïti ligt. 

De regen doet veel rivieren overstromen. Dit veroorzaakt ernstige schade aan gewassen, huizen en openbare gebouwen. In totaal waren 1.573 mensen gedwongen hun huizen te verlaten. Zij zochten onderdak in de veertien opgerichte opvanghuizen. Minstens twaalf dorpen werden getroffen door overstromingen. De situatie is verergerd omdat de grond in de regio verzadigd is, en ongereguleerde huizenbouw natuurlijke afvoersystemen belemmert. 

Haïti bevindt zich momenteel in een noodsituatie. Het land probeert nog te herstellen van de gevolgen van orkaan Sandy, die in het land 54 dodelijke slachtoffers veroorzaakte. Twintig mensen worden nog altijd vermist. De Haïtiaanse overheid heeft internationale noodhulp aangevraagd. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug