Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

21-jarige Adolf Hitler uit Brazilië wil nieuwe naam

Datum : 19/12/2011
Land : Brazilië

21-jarige Adolf Hitler uit Brazilië wil nieuwe naam

Zijn opvallende naam heeft hem voorheen nooit in de problemen gebracht. De Braziliaanse Adolf Hitler Souza Mendes kreeg zelden vervelende opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. Na zijn inschrijving aan een universiteit in Natal, een stad in het oosten van Brazilië, werd dat wel anders.

Souza Mendes’ naam staat nu op internet en via social media, zoals Twitter en Facebook, en andere kanalen wordt hij nu geregeld aangesproken op deze naam. “Ik krijg heel veel kritiek, sommigen noemen mij of mijn ouders stomkoppen”, verklaarde de jongeman tegenover de Braziliaanse nieuwssite G1.

De nieuwbakken student wil nu zijn voornaam gaan veranderen. Hoe hij voortaan door het leven wil gaan heeft hij nog niet bekendgemaakt. Antwoord op de vraag waarom zijn ouders hem naar Adolf Hitler hebben vernoemd, heeft Souza Mendes niet gegeven.

Bron: De Volkskrant
 

Bron : Volkskrant
Bookmark and Share


Terug