Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

229 migranten vastgezet in Mexico

Datum : 12/02/2018
Land : Mexico

229 migranten vastgezet in Mexico

Mexicaanse autoriteiten hebben 229 migranten opgepakt die in safe houses in de regio Tamaulipas verscholen zaten tot ze de grens met de Verenigde Staten konden oversteken. Dit maakte de overheid zondag bekend. Ook werden zes personen gearresteerd die "waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor mensenhandel," aldus de Tamaulipas Coordination Group, die bestaat uit instituten op federaal en op deelstaat niveau. 

De migranten werden gevonden na het uitvoeren van verschillende operaties op vrijdag en zaterdag. Mexicaanse troepen vielen verschillende huizen binnen in de grensregio Matamoros naar aanleiding van een anonieme tip. In de zes safe houses zaten 128 migranten uit Guatemala, 86 uit Honduras, elf uit El Salvador, drie uit Nicaragua en één Mexicaan. 109 van hen waren minderjarig. 

"Verschillende Midden-Amerikanen zeggen dat ze in trailers aangekomen zijn in Matamoros," aldus de Coordination Group. Sommigen beweren tevens dat ze 4000 dollar betaald hebben voor de reis. De migranten zijn overgeleverd aan justitie en het Nationaal Instituut voor Immigratie. 

Duizenden ongedocumenteerde migranten proberen ieder jaar de grens naar de Verenigde Staten over te steken. Tijdens deze reis lopen ze het risico op beroving, afpersing, ontvoering en zelfs moord door criminele bendes. Ook kunnen ze mishandeld worden door corruptie autoriteiten. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug