Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

23 Medewerkers van Canadese oliemaatschappij ontvoerd

Datum : 08/03/2011
Land : Colombia

23 Medewerkers van Canadese oliemaatschappij ontvoerd

Maandag zijn in Colombia 23 medewerkers van de Canadese oliemaatschappij Talisman Energy Inc. ontvoerd in de oostelijke provincie Vichada. De werknemers, allen van Colombiaanse afkomst, deden in het regenwoud onderzoek naar oliebronnen. De ontvoerde werknemers zijn in dienst van Estoration, een aannemersbedrijf dat werkt voor Talisman Energy Inc. Volgens verschillende bronnen werden de medewerkers ontvoerd door FARC-rebellen in burgerkleding.

In het afgelegen gebied zijn de FARC en cocaïnesmokkelaars actief. De afgelopen weken vielen de guerrillastrijders al meerdere keren de olie-infrastructuur aan. Zo werd vorige maand de Cano Limon Covenas-pijplijn aangevallen en eerder werd de Transandino-olielijn geblokkeerd voor een paar dagen. Ook werd een spoorlijn die gebruikt wordt om kolen te vervoeren gebombardeerd. Ontvoeringen komen minder voor in Colombia sinds de beveiliging is aangescherpt en de FARC een aantal topcommandanten verloor.

Bron : El Munod/Reuters
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug