Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

3 doden door varkensgriep in Venezuela

Datum : 27/05/2013
Land : Venezuela

3 doden door varkensgriep in Venezuela

In Venezuela zijn minstens drie mensen gestorven aan de gevolgen van varkensgriep. Er zouden in totaal 160 mensen besmet zijn met het virus, zo melden autoriteiten. De gouverneur van de deelstaat Aragua, waar de meeste doden vielen, reageerde op het nieuws: ''We hebben in de staat Aragua elf gevallen van deze ziekte officiëel vastgesteld. Helaas zijn twee mensen daarvan overleden.''

''Ik kan u verzekeren dat we alle epidemiologische maatregelen nemen,'' aldus de gouverneur, Tareck El Aissami. De derde dode viel in de deelstaat Lara. In deze staat testten zestien mensen van de in totaal 65 mensen met symptomen positief. In de westelijke deelstaat Meridu is het grootste aantal zieken vastgesteld: minstens 125 gevallen. Gek genoeg zijn in de aan Meridu grenzende staat Tachira slechts twee gevallen geconstateerd. 

De minister van Volksgezondheid, Isabel Iturria, heeft gezegd dat er een vaccinatieprogramma zal worden opgesteld voor risico-groepen. Dit zou onder andere gaan om zwangere vrouwen, kleine kinderen, mensen met chronische ziektes en medewerkers in de zorg. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug