Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

300 ongemarkeerde graven voor COVID-19-slachtoffers in Zuid-Mexico

Datum : 24/05/2020
Land : Mexico

300 ongemarkeerde graven voor COVID-19-slachtoffers in Zuid-Mexico

Gezien de toename van het aantal gevallen van COVID-19 heeft de deelstaatregering van Guerrero 300 massagraven aangelegd in de kustplaats Acapulco, in het zuiden van Mexico, aangezien begraafplaatsen en crematoria het uiterste van hun capaciteit hebben bereikt.

De gemeenteraad van Acapulco begon met opgravingen op een van de gemeentelijke begraafplaatsen voor begrafenissen door COVID-19, meldde burgemeester Adela Roman zaterdag. “Van de twee verbrandingscentra die we in de haven hebben, raakt er een verzadigd en is er niet meer voldoende plek voor lijken die aankomen, om die reden zijn er meer graven gegraven op de begraafplaats om de lichamen te huisvesten die elke dag in grotere hoeveelheden aankomen”, zei ze.

Guerrero staat op een18e plaats wat betreft coronavirusinfecties in het land, met 1083 patiënten en 161 sterfgevallen erkend door de deelstaatregering. Vanwege de schaarse infrastructuur heeft de deelstaat echter een ziekenhuisbezetting van 71% van de algemene bedden, waarmee het alleen onder Mexico-Stad (72%) staat en boven het nationale gemiddelde van 39%.

Bovendien legde de burgemeester uit dat van de 25 dagelijkse sterfgevallen er minstens 10 afkomstig zijn van het coronavirus. De deelstaatregering bevestigde de trend. "De afgelopen 17 dagen zijn er 695 gevallen ingediend, wat een aanzienlijke toename betekent", verklaarde de minister van Volksgezondheid van Guerrero, Carlos de la Peña.

De directeur van de Pantheons en Waters van Acapulco, Gerardo Sanchez, verzekerde dat deze graven bedoeld zijn voor mensen met een laag inkomen en daklozen, dus er zijn geen kosten aan verbonden. Tot dusver, zei hij, zijn negen van de graven al bezet. De verzadiging van ziekenhuizen is de afgelopen dagen ook duidelijk gebleken. “We melden: ziekenhuis verzadigd, sorry voor het ongemak. Er zijn geen bedden beschikbaar voor COVID-19 ”, staat er bij de ingang van het Instituut van Zekerheid en Sociale Diensten (ISSSTE), waar naar verluidt wordt gezorgd voor patiënten op de parkeerplaats.

Acapulco is rood op de verkeerslichtbarometer die door de federale regering is ontworpen voor economisch herstel, dus de voor 1 juni voorgestelde opleving is niet van toepassing op de deelstaat, zei gouverneur Hector Astudillo Flores.

Landelijk zijn er meer dan 60.000 gevallen en bijna 7.000 sterfgevallen door COVID-19 bevestigd.

 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug