Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

35 dode lichamen achtergelaten in vrachtwagen in Mexico

Datum : 21/09/2011

35 dode lichamen achtergelaten in vrachtwagen in Mexico

In de Mexicaanse staat Veracruz hebben gewapende mannen een doorgang van een drukke weg geblokkeerd met twee vrachtwagens, waarin ze 35 dode lichamen hebben achtergelaten.

Zeer geschrokken getuigen deden dinsdagmiddag verslag via Twitter, toen zij zagen dat de mannen bezig waren de weg te blokkeren. Verschillende lichamen hadden bijeen gebonden handen en vertoonden tekenen van marteling. De mannen droegen een legeruniform, maar leken geen politie of soldaten te zijn, aldus de getuigen.

In staat Veracruz vindt de laatste maanden een golf van drugs gerelateerd geweld plaats. Pleitbezorger generaal Reynaldo Escobar meldde dat de lichamen over twee vrachtwagens verspreid waren. Ook zei hij dat de zeven tot nu toe geïdentificeerde lichamen allemaal een crimineel verleden hebben. “Een situatie zoals deze hebben we nog nooit meegemaakt”, aldus Escobar.

Maandag zijn 32 mannen uit de gevangenis van Veracruz ontsnapt, maar de politie gaat er niet vanuit dat zij deel uitmaken van deze lijken.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug