Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

43 Procent van Braziliaanse gevangenen niet veroordeeld

Datum : 06/04/2011
Land : Brazilië

Cijfers van het Braziliaanse gevangenensysteem geven aan dat 43.2 procent van de gevangenen in het land niet zijn veroordeeld, zo maakte de Nationale raad voor Rechtspraak gisteren bekend. Het gaat hier om gevangenen die nog wachten op hun veroordeling. De cijfers zijn nog niet van alle staten bekend, maar binnen dertig dagen wordt het complete rapport bekendgemaakt. De raad geeft aan dat het totale percentage nog hoger zou kunnen zijn.

Volgens Dálio Zippin Filho, advocaat voor de Nationale Raad voor Mensenrechten, zijn deze cijfers een resultaat van een cultuur waarin te snel gevangengenomen wordt. “We hebben een cultuur in ons land waarbij we eerst iemand gevangen nemen en vervolgens pas kijken hoe het verder moet,” aldus Zippin Filho. Verschillende mensenrechten activisten bekritiseren dit beleid, aangezien de Braziliaanse grondwet aangeeft dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.

De complete cijfers zullen gepubliceerd worden op internet en publiek toegankelijk worden. De Nationale Raad voor Rechtspraak zegt dit te hebben gedaan om meer informatie aan de bevolking te geven en de autoriteiten de mogelijkheid te geven een meer adequaat beleid te vormen.

Bron : Gazeta do Povo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug