Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

55 slachtoffers kinderarbeid bevrijd in Guatemala

Datum : 11/09/2014
Land : Guatemala

55 slachtoffers kinderarbeid bevrijd in Guatemala

In Guatemala-Stad hebben politieagenten door een overval in twee huizen 55 minderjarigen, waaronder vier pasgeborenen, bevrijd uit de handen van een crimineel netwerk dat hen verplichtte te bedelen en op straat te werken. Tijdens de actie werden twee personen aangehouden en zakken vol munten en bankbiljetten gevonden. 

De pasgeborenen werden door de jongeren van 17 gedragen bij het bedelen op verschillende punten in de stad, voornamelijk bij stoplichten waar langzaam verkeer is. De kinderen en jongeren werden verplicht tot 20 uur per dag te werken. Ze bedelden, wasten autoruiten en verkochten snoepjes en kleine Guatemalteekse vlaggen.

De afgelopen jaren is het aantal gevallen van kinderen die door criminele organisaties worden verplicht te bedelen, toegenomen. De gemeente is daarom een campagne begonnen om de bevolking aan te sporen te stoppen met geld geven aan bedelende kinderen en jongeren. 

 

Bron : La Prensa, La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug