Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

69 activisten vermoord in Colombia in 2015

Datum : 20/08/2015
Land : Colombia

69 activisten vermoord in Colombia in 2015

De VN maakte woensdag bekend dat er dit jaar al 69 mensenrechtenleiders en gemeenschapsleiders zijn vermoord in Colombia. De VN noemt het aantal “alarmerend” en vraagt actie van de overheid.

Het aantal was vorig jaar op dezelfde datum vorig jaar nog 35. Dit is een belangrijke, betreurenswaardige stap terug op het gebied van bescherming van sociale en gemeenschapsleiders, aldus Fabrizio Hochschild, coördinator van de VN in Colombia. Hochschild riep de autoriteiten op om deze personen niet alleen te beschermen, maar er ook voor te zorgen dat de verantwoordelijken kunnen worden vervolgd.

De vertegenwoordiger van de mensenrechtencommissie van de VN in Bogotá, Todd Howland, gaf in maart aan dat criminele groeperingen, ontstaan na de demobilisatie van paramilitaire groepen bijna tien jaar geleden, de voornaamste uitdaging zijn voor het land op het gebied van veiligheid. 

Bron : El Nuevo Diario, El Economista
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug