Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

70-jarige vrouw fietst 'Death Road'-race Bolivia

Datum : 07/10/2019
Land : Bolivia

70-jarige vrouw fietst 'Death Road'-race Bolivia

Het is een bekende, maar gevaarlijke toeristische attractie in Boliva: de zogenaamde 'Death Road'. De weg slingert 3300 meter omhoog van een laaggelegen junglegebied tot de toppen van de Andes. Mist, regen, vallende stenen en steile afgronden maken allemaal deel uit van de route. Waarschijnlijk zijn er al duizenden mensen gestorven op de weg, maar toch is de jaarlijkse Skyrace, die een route van 60 kilometer over de weg aflegt, populair.

Dit jaar deed aan de Skyrace een opvallende deelneemster mee: de 70-jarige Boliviaanse Mirtha Munoz. Ze is de oudste deelnemer ooit aan de race. Munoz fietst al jaren als hobby. Ze heeft het opgepakt op advies van familieleden en een psycholoog naar aanleiding van het onverwachte overlijden van haar zoon. De gevaarlijke Skyrace was voor haar een logische volgende stap.

Munoz, tevens een van de oprichters van de race, zegt dat ze normaal meer eenvoudige routes fietst met haar kleinkinderen, maar dat ze hoopt dat de oudste daarvan - inmiddels bijna 18 jaar - volgend jaar in haar voetsporen zal treden. Nadat ze succesvol bij de finisch aankwam, erkende Munoz dat het een zware route is: "Het is een zeer steile klim, je gaat naar boven en er is geen rustpunt." 

Bron : The Guardian, Reuters
Bookmark and Share


Terug