Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

76% is ontevreden over Argentijnse economie

Datum : 26/07/2018
Land : Argentinië

76% is ontevreden over Argentijnse economie

Een overweldigende meerderheid van de Argentijnen, 76%, zijn bezorgd over de financiële turbulentie en zeer ontevreden over de slechte prestaties van de economie, volgens een maandelijkse enquête van de Universiteit van San Andrés.

Eind vorig jaar was 53% van de ondervraagde Argentijnen tevreden over de algehele prestaties van de economie en de politiek van het land, maar sindsdien is dat met 31 procent gedaald tot het huidige 22 procent, het laagste cijfer sinds Maricio Macri aantrad als president.

Volgens de enquête van de San Andres Universiteit strekt de ontevredenheid zich uit over alle sociale sectoren, hoewel dat in fasen verliep: in de laatste twee maanden van 2017 bevonden de meest gedesillusioneerde personen zich onderaan de sociale schaal; in het eerste kwartaal van dit jaar volgde de middenklasse en uiteindelijk de sector van de hoge inkomens.

Er bestaat ook grote onvrede over president Macri, van 66% steun in oktober 2017 tot 45% steun in juni vorig jaar en 31% in juli. De zogenaamde "honeymoon" na de verkiezingen halverwege Macri’s termijn in oktober 2017 is volledig verdwenen.

De algehele tevredenheid en goedkeuring voor de regering – Macri is hoger in de topinkomensgroepen en onder oudere mensen. De kloof wordt groter tussen extreme leeftijdsgroepen, tot 61%. De tevredenheid over het overheidsbeleid blijft ook dalen, hoewel de regering van Macri hoge cijfers krijgt voor investeringen in openbare werken (45%) net als voor buitenlandse zaken (34%).

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug