Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

8 maart, Dag van de Vrouw(enstaking) in Argentinië

Datum : 09/03/2018
Land : Argentinië

8 maart, Dag van de Vrouw(enstaking) in Argentinië

8 maart is in Rosario, Argentinië, massaal gevierd als Dag van de Werkende Vrouw met een demonstratieve optocht van wel 20 blokken lang, en een vrouwenstaking.

Tijdens de demonstratie werden protestborden meegedragen tegen geweld tegen vrouwen, voor gelijke arbeidsrechten en het recht op abortus. Vanaf de Plaza San Martín ging het via de Avenida Pellegrini naar het Parque España, waar een groot festival gehouden werd met diverse artiesten. Ongeveer 100 organisaties waren aanwezig, van vakbonden en mensenrechtenorganisaties tot aan individuele feministes. Daarmee was de manifestatie veel groter dan in vorig jaren.

Er waren veel onderwerpen waartegen gedemonstreerd werd, maar met name waren zowel demonstratie als staking gericht tegen het fysieke geweld, de aanhoudende vrouwenmoorden en de achterstelling waarmee vrouwen te maken hebben in Argentinië.

“Als wij staken, staakt de wereld”, gaf een protestbord aan terwijl even verderop liederen aangeheven werden tegen het patriarchaat (“dat gaat vallen”) en voor het feminisme (“dat zal overwinnen”). Ook werd de klassieke strijdkreet gehoord, waarmee opgeroepen werd tot eenheid van de arbeidsters, “en wie dat niet bevalt, que se joda (die rot maar op)”.

 

Bron : http://www.conclusion.com.ar
Bookmark and Share


Terug