Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

83 procent oliereserves Mexico voor staatsbedrijf

Datum : 15/08/2014
Land : Mexico

83 procent oliereserves Mexico voor staatsbedrijf

De Mexicaanse overheid heeft het staatsoliebedrijf Petroleos Mexicanos (Pemex) rechten toegekend op 83 procent van de bekende en veronderstelde oliereserves. Van de mogelijke oliereserves krijgt Pemex 21 procent, minder dan wat het bedrijf gevraagd had.

Na 75 jaar komt er een einde aan het verbod op private investeringen in de Mexicaanse energiesector. De ontginning van olie en gas is voor de Mexicaanse overheid een voorname bron van inkomsten, maar gezien de opdrogende voorraden wil de regering nu investeren in ontginning van schaliegas en diepzeeboringen. Deze grootschalige investeringen kan Pemex, het achtste oliebedrijf ter wereld, niet aan.

De veiling van oliecontracten voor de overige 79 procent mogelijke oliereserves wordt naar verwachting in juni 2015 afgerond. Naar verluid hebben Shell, het Amerikaanse Exxon Mobil en het Russische Lukoil interesse.

Lees ook protesten tegen de energiehervorming. 

Bron : BBC, MO
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug