Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

88 Lichamen gevonden in Mexicaanse massagraven

Datum : 12/04/2011
Land : Mexico

88 Lichamen gevonden in Mexicaanse massagraven

Het aantal lichamen dat in het noordoosten van Mexico in massagraven is gevonden, is de afgelopen week gestegen tot 88. Nadat in San Fernando zestien lijken ontdekt werden. San Fernando, niet ver van de Amerikaanse grens, ligt in de deelstaat Tamaulipas. Daar werden de vier nieuwe graven ontdekt.

Onderzoekers waren getipt door een verdachte die zaterdag was aangehouden. Volgens de politie heeft de verdachte tientallen ontvoeringen en moorden bekend op slachtoffers die door het gebied reisden in bussen. Op donderdag werden al 59 lichamen werden gevonden in acht massagraven in San Fernando. Nog eens dertien lijken werden de volgende dag in twee andere graven ontdekt. Ambtenaren zeggen dat er zestien mensen zijn gearresteerd in verband met de massagraven, maar het motief voor de moorden is nog onduidelijk.

Vorig jaar augustus werden in dezelfde stad de lichamen van 72 Centraal- en Zuid-Amerikaanse migranten gevonden, die waren vermoord omdat ze weigerden om zich bij een drugskartel te voegen. De deelstaat Tamaulipas is het centrum van een bloedige strijd tussen rivaliserende drugsbendes die controle willen over de lucratieve smokkelroutes naar de Verenigde Staten.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug