Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aanhoudende groenteschaarste in Suriname

Datum : 04/09/2012
Land : Suriname

Aanhoudende groenteschaarste in Suriname

Doordat het tekort aan groent voortduurt, moeten consumenten in Suriname hoge prijzen betalen op de markt voor hun groenten. De voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta, Wim Bainath, voorspelt zelfs dat de situatie nog erger zal worden en dat de hoge prijzen de komende maanden zullen aanhouden of zelfs zullen stijgen.

In het Dagblad Suriname zegt hij dat een aantal factoren ervoor heeft gezorgd dat de prijzen hoger zijn geworden. ‘Door de grote droge periode is het aanbod van groenten minder geworden. Omdat het veel geld kost om het land te besproeien willen de boeren hun waterpompen niet inzetten om het droge land te besproeien. Door de hoge brandstofprijzen kiezen de boeren ervoor hun pompen uit te laten.  Hierbij komt nog dat de meeste landbouwers zich teruggetrokken, waardoor de productie minder is.’’ Pas in de maand december zal er een overvloed zijn aan groenten waardoor de prijzen lager zullen zijn’’, aldus Wim Bainath. 

Bron : No spang
Bookmark and Share


Terug