Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Aanhoudende regen zorgt voor chaos in Mexico-Stad

Datum : 30/06/2017
Land : Mexico

Aanhoudende regen zorgt voor chaos in Mexico-Stad

De regen- en hagelbuiten die vorige week grote delen van Mexico-Stad lam legden, hebben vanaf woensdag deze week ook in de rest van de miljoenenstad voor grote problemen gezorgd. Autoriteiten hebben automobilisten gevraagd extra oplettend te zijn vanwege overstromingen en windstoten.

Een advies om helemaal niet de weg op te gaan werd echter niet gegeven. Dit ondanks dat op sommige wegdelen auto’s tot aan het dak in het water kwamen te staan. Hoewel het centrum van de Mexicaanse hoofdstad in het laagst gelegen gedeelte van een vallei zonder afwatering ligt, is de meeste overlast gemeld in de meer westelijk gelegen wijken Polanco en Anzures. 

Verder naar het westen, in de deelgemeente Azcapotzalco, trad de Río Hondo buiten haar  oevers en zocht door verschillende woningen haar weg naar lager gelegen gedeelten van de stad. Gemiddeld viel er woensdag 4,38 millimeter regen en dat was genoeg om hellingen en stoepen in watervallen te veranderen.

Sociale media meldden dat zelfs de inzittenden van de metro, op het ondergrondse gedeelte van lijn 7, zicht kregen op watervallen die uit het plafond van de tunnels naar beneden kwamen. Veel metrostations kwamen dan ook blank te staan en het metroverkeer tussen de drukke stations Barranca del Muerto en Tacubaya werd tijdelijk stil gelegd. In het zuiden van de stad moesten de diensten van metrolijn 2 gestaakt worden door wateroverlast. De weersvoorspellingen voor deze week melden aanhoudende regenval met harde wind.

Als doekje voor het bloeden kondigde de overheid van Mexico-Stad aan dat voor de tweede verdieping van de westelijke rondweg (de Periférico) voorlopig geen tol meer geheven zal worden. Maar dat gebaar helpt natuurlijk alleen diegenen die de opritten weten te bereiken.

 

 

Bron : www.publimetro.com
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug