Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aanhoudingen wegens handel in baby's in Peru

Datum : 01/11/2018
Land : Peru

Aanhoudingen wegens handel in baby's in Peru

De politie in Peru zegt dat ze een verdacht netwerk van kinderhandel in de zuidelijke stad Arequipa hebben opgerold. Onder de 14 mensen die in de vroege ochtend zijn opgepakt, is het voormalige hoofd van de nationale politie van Peru, generaal Raúl Becerra. Hij heeft nog niet gereageerd.

De politie zei dat 500 officieren deelnamen aan gelijktijdige overvallen in 18 huizen in de industriële stad. De actie startte om 03:00 lokale tijd. Een van de doorzochte huizen was dat van Gen Becerra (61), van wie de politie vermoedt dat hij een belangrijke medeplichtige is in het criminele netwerk. Naar verluidt is zijn 32-jarige partner, Cinthia Tello, de leider van het netwerk. Een baby van vijf maanden werd tijdens de invallen gered.

Becerra leidde de nationale politie van Peru vanaf 2010 tot zijn pensionering in 2011. Buren zeiden dat mevrouw Tello lokale schoonheidswedstrijden organiseerde en openbare evenementen organiseerde. Onderzoekers zeggen dat de bende op zoek was naar arme zwangere vrouwen die overwogen een abortus te plegen, omdat ze dachten dat ze het zich niet konden veroorloven een kind groot te brengen. De bende zou de vrouwen dan genoeg geld hebben aangeboden om hen te overtuigen hun zwangerschap te voltooien en vervolgens hun baby's met grote winst te verkopen.

Onderzoekers beweren dat de baby's werden verkocht voor $ 1.187. De politie onderzoekt nog of de kinderen zijn verkocht aan buitenlandse stellen die een kind wilden adopteren of aan bendes die zich bezighouden met orgaanhandel.

Tot de gearresteerden behoren een gynaecoloog en een kinderarts evenals drie vrouwen die op zoek waren naar zwangere vrouwen door te doen alsof ze illegale abortussen aanboden. Abortus is momenteel alleen toegestaan in Peru als de fysieke of mentale gezondheid van een vrouw in gevaar is.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug