Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Aanklacht tegen organisatoren sekstoerisme

Datum : 11/07/2011

Bij een rechtbank in de Noord-Amerikaanse staat Georgia heeft Equality First een aanklacht ingediend tegen de eigenaars van twee reisbureaus die, onder het mom van visvakanties, seksreizen op de Amazonerivier organiseerden.

De eigenaars en hun gasten zouden langs de vaarroute meisjes hebben opgepikt die, na consumptie van drugs en drank, zouden zijn gedwongen tot het plegen van seksuele handelingen. Dit heeft Kristen Berg, functionaris van de non-gouvernementele organisatie Equality First, bekend gemaakt. Ook in Brazilië loopt een onderzoek naar de praktijken van de eigenaars. 

Equality First dat strijdt voor gelijke rechten voor vrouwen, heeft de aanklacht ingediend namens vier vrouwen. In totaal zou het gaan om vijftien voornamelijk inheemse vrouwen die geregeld werden ‘uitgenodigd’ op de boot. Een van de vrouwen zei dat ze twaalf jaar was ten tijden van de gebeurtenissen. De eigenaars van de reisbureaus ontkennen iedere vorm van betrokkenheid. Een van de verdachten is reeds in 2007 beschuldigd van het aanbieden van meisjes en drugs aan Noord-Amerikaanse toeristen op een boot in de Amazone, maar toen is de zaak geschikt.

Bron : Folha de São Paulo, The NY Times
Bookmark and Share


Terug