Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aantal lijken in massagraven Mexico loopt op tot 120

Datum : 13/04/2011
Land : Mexico

Aantal lijken in massagraven Mexico loopt op tot 120

De autoriteiten van de Mexicaanse deelstaat Tamaulipas hebben gisteren bekendgemaakt dat het aantal lijken in de massagraven van Noord-Mexico is opgelopen tot 120. Forensische experts zeggen dat het aantal nog steeds op kan lopen, aangezien het onderzoek nog niet is afgerond. De overheid beweert dat de Mexicaanse drugsbende Los Zetas deze mensen vermoord en begraven zou hebben.

Tot nu toe zijn er pas twee lichamen geïdentificeerd. Honderden mensen hebben zich echter verzameld bij het mortuarium in Matamoros, waar de lijken naartoe zijn gebracht. Dit zijn hoofdzakelijk familieleden van mensen die in deze regio vermist zijn geraakt.

De politie heeft een man aangehouden, die de politie getipt heeft over de locatie van het laatste massagraf. Hij zou bekend hebben een deel van deze mensen te hebben gekidnapt en vermoord. De slachtoffers reisden door het gebied in bussen. In de afgelopen maanden zijn al zes bussen met passagiers in dit gebied verdwenen.
 

Bron : BBC/de Volkskrant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug