Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aantal moorden in São Paulo stijgt met 22 procent

Datum : 27/07/2012
Land : Brazilië

Aantal moorden in São Paulo stijgt met 22 procent

In de Braziliaanse stad São Paulo is het aantal sterfgevallen door geweld in 2012 met 21.8 procent toegenomen in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Dit kondigde de Braziliaanse overheid gisteren aan. Er waren in de stad 585 moorden in de periode 1 januari tot 30 juni. In de staat São Paulo werden in totaal 2.183 mensen vermoord. In de staat was dit ''slechts'' een stijging van 8.3 procent in vergelijking tot vorig jaar. 

Afgelopen maand werden in de stad São Paulo 134 mensen vermoord, 49 procent meer dan in juni 2011. De rede hiervoor waren slachtingen in cafés, aanvallen op politiebureaus en het verbranden van vijftien publieke bussen. Deze gewelddadige misdrijven werden gedaan als represaille over aanvallen van de politie in een buurt die wordt gedomineerd door drugsbendes. 

In de staat São Paulo werden in juni in totaal 434 mensen vermoord. Deze staat heeft een populatie van 40 miljoen inwoners, ongeveer de helft daarvan woont in de stad São Paulo en de aangrenzende agglomeraties. 

Bron : Latin American Herald Tribute
Bookmark and Share


Terug