Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

Datum : 07/05/2020
Land : Uruguay

Aantal Uruguayanen onder armoedegrens gestegen met 100.000 in april

Het aantal mensen in Uruguay dat onder de armoedegrens valt is dramatisch toegenomen in de maand april, blijkt uit een studie van het Uruguayaanse Instituut van Economie (IECON).

De onderzoekers van IECON analyseerde de effecten van werkeloosheid van 140.000 formele werknemers, en het verlies van werk en inkomen van mensen actief in de informele sector en zzp’ers in de afgelopen maand. Hierbij werd ook gekeken naar de voornaamste maatregelen die de regering heeft getroffen om de gevolgen van het coronavirus te verzachten.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat het aantal mensen in armoede in april significant toe is genomen, namelijk met 12 procent. Dit betekent dat tussen 94.000 en 127.000 mensen onder de armoedegrens zijn gevallen in een maand tijd.

De onderzoekers stellen dat de toename van armoede zou kunnen worden verzacht, of zelfs onschadelijk worden gemaakt, door middel van monetaire transacties.

“We schatten dat om de armoede op hetzelfde niveau van 2019 te behouden een miljard Uruguayaanse pesos per maand, wat neer komt op 22 miljoen Amerikaanse dollars, moet worden geïnvesteerd. Om dit beleid te ontwikkelen voor een jaar komt neer op jaarlijkse kosten van 0,44 procent van het BBP van 2019”, stellen de economen in het rapport.

Bron : Telesur
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug