Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Aantal vluchten naar Curaçao neemt fors toe

Datum : 08/10/2017
Land : Curaçao

Aantal vluchten naar Curaçao neemt fors toe

De vraag naar Curaçao neemt toe. Onlangs maakte de KLM bekend het aantal vluchten komen winterseizoen naar het Caribische eiland te verhogen van 7 naar 12 keer per week. Daarbij vliegt ook TUI 8 keer per week naar Curaçao. 

Stefanie van der Wulp van het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) legt uit waar de sterke toename vandaan komt. “Na het wegvallen van de vluchten van airberlin was er meer capaciteit nodig naar Curaçao. De vluchten naar Curaçao zijn overvol. Dat is natuurlijk heel goed nieuws.” 

Ook goed nieuws voor Curaçao is de terugkeer van Curaçao North Sea Jazz in 2018. In 2017 heeft het jaarlijkse festival niet plaatsgevonden, vanwege het ontbreken van een headliner. Nu is de doorgang van het festival in 2018 bevestigd. “Het is heel leuk dat North Sea Jazz weer op de agenda staat. Het festival is echt een groot feest voor zowel de lokale bevolking als de bezoekers die op dat moment vakantie aan het vieren zijn.” 

Het CTB is momenteel hard bezig het bewustzijn over de online ED-card onder reisagenten en consumenten te vergroten. Sinds kort is het mogelijk om de ED-card, die nodig is om door de immigratie te komen, voor de vlucht online in te vullen. Dat kan een hoop tijd schelen op de luchthaven. “Het punt is dat veel bezoekers aan Curaçao repeaters zijn, die gewend zijn de kaart op de vlucht in te vullen. Maar dan moet je na de landing wel aansluiten in de rij bij immigratie. Dat ongemak kunnen reizigers zich met de ED-card besparen en dat willen we zoveel mogelijk mensen duidelijk maken.” De mogelijkheid voor het online invullen van de ED-card geldt alleen voor meerderjarigen; gezinnen met kinderen kunnen de kaart op de vlucht invullen.

Bron : Travelution
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug