Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Aardbeving bij Saint Lucia

Datum : 16/05/2015
Land : Santa Lucia

Aardbeving bij Saint Lucia

Afgelopen donderdag heeft zich een aardbeving voorgedaan in de buurt van Saint  Lucia. Zo meldt het Seismologisch Onderzoekscentrum van de University of the West-Indies. De beving heeft zich op een diepte van 21 kilometer voorgedaan in zee, zo’n 64 kilometers ten oosten van de hoofdstad Castries. De schok die zich omstreeks kwart over  tien ’s morgens plaatselijke tijd heeft voorgedaan had een kracht van 4.9 op de schaal van Richter.

De Nationale Rampenbeheersingsorganisatie van Saint Lucia zegt vooralsnog geen meldingen over schade, doden of gewonden te hebben gekregen. Op 2 mei had zich in de regio al een aardbeving met een kracht van 4.5 op de schaal van Richter voorgedaan nabij Barbados. Daaraan ging vooraf een schok van 3.9 op de schaal van Richter op 27 april. Sinds het begin van dit jaar meldde het seismologisch Onderzoekscentrum van de University of the West-Indies al dertien aardbevingen in de regio.

 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug