Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Aardbeving in Mexico kost aan zeker 225 mensen het leven

Datum : 20/09/2017
Land : Mexico

Aardbeving in Mexico kost aan zeker 225 mensen het leven

Tot nu toe zijn er na de aardbeving die afgelopen dinsdag meerdere provincies in het midden van Mexico trof tientallen mensen vermist en er zijn minstens 225 doden gevallen.

De aardbeving had een kracht van 7.1 op de schaal van Richter, het epicentrum lag in Axochopan, Morelos op 120 kilometer van Mexico-Stad. Naast de hoofdstad werden de provincies Morelos, Puebla, Guerrero en Oaxaca getroffen. Op een persconferentie zei Pérez Campos, directeur van de Nationale Seismologische Dienst (SSN) dat de beving een zelfde mechanisme had als die van afgelopen 7 september in de Istmus van Tehuantepec, maar dat om twee onafhankelijke aardbevingen ging.

Op een basisschool in district Copa van Mexico-Stad zijn minstens 21 kinderen en vijf volwassenen omgekomen, toen het schoolgebouw in elkaar stortte. Er wordt nog wanhopig gezocht naar overlevenden. Ruim 500 soldaten, 200 politieagenten en vrijwilligers doorzoeken de rampplek, volgens de krant Milenio.

Duizenden gebouwen hebben schade opgelopen, waaronder 209 scholen en verscheidene kerken waar kerkgangers tijdens de gebedsdienst zijn gedood. Gezinnen met jonge kinderen sliepen ’s nachts buiten op straat in de Mexicaanse hoofdstad.

Mexico is een van de seismologisch meest actieve delen ter wereld met een ligging op drie van de grootste tectonische platen: de Noord-Amerikaanse, Cocos en Pacifische. 

Bron : Proceso, BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug