Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Achttien doden na confrontatie illegale mijnwerkers en militairen in Venezuela

Datum : 13/02/2018
Land : Venezuela

Achttien doden na confrontatie illegale mijnwerkers en militairen in Venezuela

Volgens lokale media zijn op 10 februari in het zuidoosten van Venezuela minstens achttien personen om het leven gekomen tijdens een confrontatie tussen militairen en illegale mijnwerkers.  De confrontatie ontstond tijdens een militaire operatie in de deelstaat Bolívar, in een regio die bekend staat om illegale goudwinning.

Volgens een onofficieel militair rapport is er een “uitwisseling van schoten met nog te identificeren personen” geweest. De gouverneur van de deelstaat zegt dat een militaire eenheid een aanval moest afweren, maar gaf geen verdere informatie. Tijdens de militaire operatie zijn vuurwapens en explosieven in beslag genomen.

Familieleden van de slachtoffers en de politieke oppositie betwijfelen echter of het wel om een “uitwisseling” ging.  De Venezolaanse Onderwijsorganisatie voor Mensenrechten (PROVEA) spreekt van een afslachting.

In 2016 heeft de regering van president Nicolás Maduro het gebied strategische prioriteit gegeven. De mijnen zouden de economische afhankelijkheid van olie kunnen verminderen. Maduro beloofde de honderden illegale mijnwerkers die in het gebied werken te verdrijven.

Bron : Reuters, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug