Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Adventure Film Festival in Santiago de Chile

Datum : 31/03/2012

Adventure Film Festival in Santiago de Chile

Dit weekend vindt in Santiago de Chile het Adventure Film Festival plaats. De films vertellen inspirerende verhalen van liefhebbers van extreme sporten. Er zijn maar weinig mensen die de fysieke grenzen van hun omgeving opzoeken en zich door hun passie voor extreme sporten laten leiden. In het Adventure Film Festival komen juist de verhalen van deze mensen aan bod. 

“Het evenement zet activisme door middel van avontuur centraal” zegt Brady Liljemark, coördinator van het festival. “Het festival heeft films geselecteerd waarin mensen naar voren komen, die door hun passie gedreven, bepaalde problemen op de kaart zetten zoals watertekort, armoede of aantasting van het milieu.”

Het festival heeft meer dan twintig films geselecteerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere free climbing in Tsjaad, kajak reizen in Congo en surfers in weer en wind uit de kliffen van Moher in Ierland. De films onderscheiden zich van ‘gewone’ films over extreme sporten waarin beelden fantasieloos van soundtracks worden voorzien. De films vormen een ode aan het vertellen van verhalen van de mensheid en het verkennen van grenzen. 

Het festival komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd opgericht door Jonny Copp, een bergbeklimmer die zijn leven wijdde aan het beklimmen van verticale kliffen en verraderlijke bergen over de hele wereld. In juni 2009 stierf hij in een lawineongeluk op de berg Edgar in China. Sinsdien is hij een legende.

Het Adventure Film Festival vindt plaats in het amfitheater in het Centro Cultural Las Condes, een van de twee locaties voor het festival buiten de Verenigde Staten. Het is een van de eerste officiële CO2 neutrale gebeurtenissen in Chili.

Bron : Santiago Times, Adventure Film Festival
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug