Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Aerolineas Argentinas niet meer naar Venezuela

Datum : 09/10/2017
Land : Venezuela

Aerolineas Argentinas niet meer naar Venezuela

Aerolíneas Argentinas stopt met aanbieden van vluchten naar de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Het bedrijf geeft aan zich zorgen te maken over de toename in crimineel geweld en de politieke instabiliteit in het land. De Argentijnse luchtvaartmaatschappij plaatst zich met deze maatregel in een rijtje van tientallen luchtvaartmaatschappijen die gestopt zijn op Venzuela te vliegen. De Internationala Associatie voor Luchtvaart Transport (Iata) zegt dat Venezuela hierdoor steeds meer geïsoleerd raakt. 

Peter Cerdá, directeur van Iata, reageert: "De situatie is steeds moeilijker geworden, de meeste leden van Iata hebben Venzuela verlaten. Er vliegen nog maar zes of zeven maatschappijen met een zeer lage frequentie. Venezuela raakt geïsoleerd, het staat niet meer in verbinding met de rest van de wereld, vooral door vliegverkeer. En we zien geen oplossing op de korte termijn." Vliegverkeer van personen in Venzuela is de afgelopen vier jaar met 75 procent gedaald. 

Verschillende luchtvaartmaatschappijen geven aan conflicten te hebben gehad met de Venzolaanse overheid over onbetaalde contracten. Verder zijn er problemen rond de overheidscontrole op wisselkoersen, waardoor maatschappijen verplicht zijn tickets te verkopen in de zeer onstabiele Venzolaanse Bolivars. Ook zijn luchtvaartmaatschappijen bang de veiligheid van medewerkers niet meer te kunnen garanderen. Eerder dit jaar stopten de Amerikaanse maatschappijen United en Delta al met vluchten naar Venzuela. In 2014, 2015 en 2016 stopten onder andere Lufthansa, Tam, Air Canada, Aeromexico, Lan, Gol en Alitalia. 

Eén van de weinige maatschappijen die nog wel op Venzuela vliegt is het Panemese Copa. Pedro Heilbron, directeur van Copa, vertelde AFP dat zijn bedrijf ondanks de moeilijkheden toch in Venezuela wil blijven werken. "We zijn nu ongeveer nog de enige airline die in Venezuela werkt. Ons doel is niet weg te gaan, de Venezolaanse markt niet in de steek te laten." Wel zei hij dat medewerkers niet langer de nacht mogen doorbrengen in Venezolaanse steden. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug