Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Afvalprobleem na avondvierdaagse

Datum : 03/05/2019
Land : Suriname

Afvalprobleem na avondvierdaagse

De Avond Vierdaagse in Suriname (AVD) is weer voorbij. Het evenement heeft heel wat mensen getrokken en daarmee ook heel wat afval veroorzaakt. De Surinaamse overheid heeft 100.000 Surinaamse dollar extra uitgetrokken voor het schoonmaken van de troep. De organisatie achter de AVD, de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), weigert mee te betalen aan deze extra kosten.

Elk jaar is er sprake van een enorme troep en zwerfvuil langs de wegen en in de binnenstad, zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Zijn medewerkers zijn langer dan vier dagen bezig om de omgeving en wegen schoon te maken. Het ministerie had daarom aangeklopt bij de BVSS om een steentje bij te dragen.

De BVSS vindt dat de overheid hen geen geld hiervoor kan vragen. “Het bestuur heeft ook aangegeven, dat wij geen geld hiervoor hebben”, zegt voorzitter Purcey Olivieira tegen de krant Times of Suriname. Volgens hem betaalt een burger al inschrijfkosten om deel te nemen aan de AVD en ook nog belasting. “Het schoonmaken is in principe een rol van de overheid, omdat de overheid juist degene is die hieraan meer verdient”, aldus Oliveira.

Hij gaat binnenkort weer met de districtscommissarissen en andere actoren praten over deze kwestie, aldus de krant.

Bron : Waterkant.net
Bookmark and Share


Terug