Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Agent weggestuurd na dood op tiener in Chili

Datum : 31/08/2011
Land : Chili

Agent weggestuurd na dood op tiener in Chili

In Chili zijn vijf agenten ontslagen, nadat de politie had toegegeven dat de kogel waardoor de 16-jarige Manuel Gutiérrez Reinoso vorige week om het leven kwam tijdens protesten tegen de regering, van een politiepistool afkomstig was.

Eerder deze week beloofde de Chileense president Piñera al er alles aan te doen om de doodsoorzaak van de tiener te achterhalen. Ooggetuigen bevestigden dat de jongen door de politie was neergeschoten, maar dit werd dagenlang door de Chileense politie ontkend. De verantwoordelijke politiechef is gevraagd ontslag te nemen.

Volgens onderzoek is de dodelijke kogel afkomstig uit het pistool van sergeant Miguel Millacura. Deze zegt in de lucht te hebben geschoten. Hij wordt dinsdag verhoord. Ook vier andere agenten zijn verzocht op te stappen.

De dood van Gutiérrez Reinoso was het eerste fatale ongeluk tijdens de protesten tegen de Chileense regering die al maanden duren. Begonnen als een protest tegen het uitblijven van onderwijshervormingen, zijn de protesten uitgegroeid tot een algemenere roep om verandering van de grondwet, een betere pensioenregeling, nieuwe arbeidswetten en verhoging van belastingen voor bedrijven.

 

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug