Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ahmadinejad: Latijns Amerika moet niet langer de backyard van de Verenigde Staten vormen

Datum : 13/01/2012

Ahmadinejad: Latijns Amerika moet niet langer de backyard van de Verenigde Staten vormen

De Iraanse president Ahmadinejad, die op het moment een tour door Latijns Amerika maakt, bezocht onlangs Ecuador waar hij tot een overeenkomst kwam met president Rafael Correa over een verdere samenwerking tussen de landen. Over wat deze verdere samenwerking in zal houden werd door beiden niet uitgewijd.

Ahmadinejad stelt wel dat hij Latijns Amerika’s imago als zogenoemde “backyard of the US” wil veranderen, "het Latijns Amerikaanse volk bezit een eigen cultuur, civilizatie, waardigheid en een mooie toekomst”. Verder sprak hij uit dat hij zich, tezamen met Latijns-Amerikaanse landen, wil wapenen tegen het Amerikaanse imperialisme en het kapitalisme.

Volgens de Ecuadoriaanse kamer van koophandel werpt de economische samenwerking tussen beide landen echter geen vruchten af. Zij is dan ook sceptisch over het voortzetten van deze samenwerking.

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug