Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

AIDS-campagne tijdens carnaval

Datum : 21/02/2012
Land : Brazilië

AIDS-campagne tijdens carnaval

Drie miljoen gratis condooms werden afgelopen week weggegeven tijdens het Braziliaanse carnaval. Alexandre Padilha, minister van Volksgezondheid, begon deze actie om voornamelijk homoseksuele jongeren tussen de 15 en 24 jaar te behoeden voor seksueel overdraagbare aandoeningen. “

De huidige generatie is niet opgegroeid met pleiters tegen de verspreiding van AIDS en zullen dus op een andere manier hierop geattendeerd moeten worden”, zei Padilha, verwijzend naar de Braziliaanse rockster Cazuza, die in 1990 overleed aan HIV.

Er werden 160.000 informatieve pamfletten verspreid, 330.000 waaiers met slogans over soa’s en 55.000 tasjes om de condooms in te bewaren. Tevens kon men zich tijdens de carnavalsdagen laten testen op soa’s in tenten, verspreid over de grote steden. Aanleiding voor deze grote campagne is een enquête van het ministerie van Volksgezondheid waaruit blijkt dat 40 procent van de Braziliaanse jongeren geen voorbehoedsmiddelen gebruikt.

 

Bron : CNN
Bookmark and Share


Terug