Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Akkoord olie en gas tussen Mexico en de V.S.

Datum : 21/02/2012
Land : Mexico

Akkoord olie en gas tussen Mexico en de V.S.

De Verenigde Staten hebben met Mexico een akkoord bereikt over het boren naar gas: de Transboundery Agreement. Een regulering van olie- en gasdelving langs de kust van de Golf van Mexico is het gevolg van jarenlange onderhandelingen.

Het gaat om meer dan een miljoen hectare extra terrein waar geboord kan worden. Dit zal 172 miljoen olievaten en  100 biljoen kubieke meter aardgas opleveren. Mexico was 25 jaar lang de grootste voorziener in olie voor de Verenigde Staten, maar heeft door haar groeiende middenklasse zelf ook meer vraag naar deze grondstof. Oliedelving wordt in Mexico bemoeilijkt door de grondwet, die oliemaatschappij Pemex verbiedt samen te werken met multinationals die meer ervaring hebben en betere apparatuur.

Vanaf afgelopen maandag hebben beide landen een controlerende functie ten opzichte van de ander en kunnen schade en kans op olielekken eerder getraceerd worden. Mexico heeft niet de middelen een olielek op te lossen en zal daarbij hulp van de Verenigde Staten moeten vragen.

Onderlinge communicatie en het delen van kennis, personeel en kapitaal zal de kwaliteit, snelheid en veiligheid van het boren naar olie en gas ten goede komen.
 

Bron : The New York Times
Bookmark and Share


Terug