Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Akkoord voor remake The Harder They Come

Datum : 12/04/2011
Land : Jamaica

Akkoord voor remake The Harder They Come

Na talloze mislukte pogingen, mag nu eindelijk de remake van de Jamaicaanse cult thriller The Harder They Come (1972) gemaakt worden. Producer Trudie Styler kreeg dit voor elkaar samen met onder andere Justine Henzell, dochter van de originele regisseur Perry Henzell, die nu over de rechten van de film beschikt.

In de eerste Harder They Come speelde Jimmy Cliff een naïeve boerenjongen die het helemaal hoopte te maken als muzikant in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. De film zorgde voor popularisering van reggae in Europa en de Verenigde Staten. Voor de film werd destijds een bestseller soundtrack opgenomen met bijdragen van Toots and the Maytals, Desmond Dekker en Cliff zelf.

Styler, die met succes doorgroeide van acteren naar het produceren, zei tegen Screen Daily: “we willen dat wat het origineel zo bijzonder maakt – zijn frisheid, humor, boosheid op de sociale onrechtvaardigheid, en liefde voor de Jamaicaanse muziek en cultuur – behouden, maar aanpassen aan de Jamaicaanse ervaring van 2011.”

Het origineel van Harder They Come werd deels gefinancierd door Chris Blackwell en Island Records om reggae buiten Jamaica te promoten. In 2006 werd er een musical gemaakt van de film, kort voor de dood van Perry Henzell.

Bron : Guardian
Bookmark and Share


Terug