Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Al Jazeera sluit kantoor in Havana na tegenwerking

Datum : 24/06/2012
Land : Cuba

 Al Jazeera sluit kantoor in Havana na tegenwerking

 

De Arabische zender Al Jazeera  vertrekt uit Havana. De zender uit Quatar is het voortdurende gevecht met de Cubaanse autoriteiten om bewegingsvrijheid, zat.

De correspondent Moutaz Al Qaissia heeft het land al verlaten, aldus meldde twitteraar Yoani Sánchez gisterenavond. Al Jazeera begon zijn activiteiten in Cuba in 2006 toen Fidel Castro ernstig ziek werd. In 2011 kwam er een kantoor voor de televisiezender in Havana. 
 
De correspondent Moutaz Al Qaissia is een Jordaanse-Palestijn die telecommunicatie studeerde in Havana. Zijn werkzaamheden als correspondent werden veelvuldig bekritiseerd o.a. door bloggers in dienst van de Cubaanse Staatsveiligheid. Zij drongen er in februari op aan dat de journalist het land zou worden uitgezet.

Moutaz’interview met de kritische blogger Yoani Sánchez leidde tot veel boosheid bij de autoriteiten. Ook ondervond Al Jazeera veel praktische tegenwerking. De zender kreeg geen bankrekening in Cuba en een aangekochte auto stond 9 maanden lang in een depot van de overheid zonder enige uitleg.
Bron : Cuba Weblog
Bookmark and Share


Terug