Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Alameda in Mexico-Stad opgeknapt

Datum : 02/01/2013
Land : Mexico

Alameda in Mexico-Stad opgeknapt

Het oudste park van Mexico-Stad, de Alameda, heeft een metamorfose ondergaan. Gedurende zeven maanden is het park gerestaureerd in opdracht van de gemeente van het Federale District van de Mexicaanse hoofdstad.

De Alameda dateert van het eind van de XVIe eeuw. Tot voor kort gold het park als een verwaarloosd gebied, waar stedelingen en toeristen weinig meer te zoeken hadden. Nu lijkt het in ere te zijn hersteld. Ooit wijdde Diego Rivera een van zijn bekende murales (muurschilderingen) aan het park: Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central.
De Alameda vormt de verbinding tussen het hostorische centrum van Mexico-Stad en de Paseo de la Reforma. Het begint aan de ene kant bij het Palacio de Bellas Artes (museum voor Schone Kunst) en eindigt bij het Laboratorio de Arte Alameda (moderne kunst). De lanen van het park staan vol met beelden van mythologische en historische figuren, zoals Venus, Neptunus, Alexander van Humboldt, Beethoven en Benito Juárez.

In en rond de Alameda bevinden zich nog meer belangrijke bouwwerken, zoals het museum van Diego Rivera, het Hilton Hotel met het bekende restaurant El Cardenal en het Museo Memoria y Tolerancia (museum van herinnering en tolerantie.)

Foto: De nieuwe Alameda

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug