Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Alberto Nisman begraven in Buenos Aires

Datum : 30/01/2015
Land : Argentinië

Alberto Nisman begraven in Buenos Aires

De begrafenis van de Argentijnse aanklager Alberto Nisman, die eerder deze maand dood in zijn appartement werd gevonden, vond vandaag plaats in hoofdstad Buenos Aires. Onderzoekers moeten nog bepalen of er sprake was van zelfmoord of dat Nisman is vermoord. 

Nisman onderzocht de aanslag op een Joods centrum in Buenos Aires in 1994, waarbij 85 mensen omkwamen. Hij stierf enkele uren voordat hij in het Congres zou verschijnen om president Critina Fernández en minister van Buitenlandse Zaken Hector Timerman ervan te beschuldigen dat ze de rol van Iran bij die aanslak in de doofpot hebben gestopt. President Fernández heeft de beschuldigingen ontkend. 

Bij de begrafenis op het Tablada Joodse kerkhof aan de rand van Buenos Aires was een grote politiemacht aanwezig, toen de koets met het lichaam van Nisman arriveerde. Familieleden volgden in donker gekleurde auto’s met geblindeerde ramen. 

Op verzoek van de familie was een besloten begrafenis. Niemand, behalve een enkele uitgenodigde politicus, stopte om met de honderden journalisten buiten te spreken. Er wordt aangenomen dat Nisman is begraven op een deel van het kerkhof dat gereserveerd is voor slachtoffers van Israëls oorlogen.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug