Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Albino walvis gespot in Mexico

Datum : 07/03/2016
Land : Mexico

Albino walvis gespot in Mexico

In Mexico heeft de Nationale Commissie voor Beschermde Natuurgebieden (Conanp) gemeld dat er in de wateren van het El Vizcaino natuurreservaat een albino walvis gezien is. Dezelfde walvis werd vijf jaar eerder ook al gezien, toen ze nog een kalf was. De walvis, liefkozend melkfles genoemd, werd gespot tijdens de jaarlijkse walvistelling in het gebied.

Albinisme wordt veroorzaakt door een genmutatie die erfelijk is, waardoor weinig tot geen melanine pigment wordt geproduceerd. De aandoening komt voor bij zoogdieren, vogels en reptielen, zowel in het wild als in gevangenschap. Albino zeezoogdieren zijn echter heel zeldzaam.

Ieder jaar wordt in het El Vizcaino natuurreservaat de trek van grijze walvissen gedocumenteerd. De dieren paren en krijgen hun jongen voor de Pacifische kust van Mexico. Dit jaar werden er 2211 walvissen geteld, waarvan 1004 kalveren geboren in de golf van Mexico. 

Melkfles had dit jaar een kalf bij zich, wat betekent dat ze voor het eerst moeder geworden is. Haar kalf is wel gewoon grijs en dus geen albino. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug