Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Alcoholtests voor buschauffeurs in Ecuador

Datum : 24/06/2011
Land : Ecuador

Alcoholtests voor buschauffeurs in Ecuador

Ecuadoriaanse busschauffeurs hebben aangegeven dat ze het eens zijn met een nieuwe maatregel om alcoholtesten voor chauffeurs in busterminals verplicht te stellen. Buschauffeur José Rodríguez, van de busmaatschappij Villamil, stelt dat alle chauffeurs  gecontroleerd moeten worden op alcoholgebruik tijdens werk. Deze maatregel moet ongelukken op de weg voorkomen. Wel vinden chauffeurs het overdreven om een chauffeur elke keer voordat hij vertrekt en nadat hij is aangekomen te testen. Dit zou vaak zes keer per dag zijn.

Het initiatief voor de maatregel komt voort uit een aantal recente situaties waarbij chauffeurs na een nacht drinken de weg op gingen, terwijl ze nog  half dronken waren. Hierbij zijn er chauffeurs geweest die slingerend of aan de verkeerde kant van de weg reden.

De meeste chauffeurs hebben geen moeite met de alcohol testen. Men vindt het belangrijk dat reizigers zich veilig voelen en deze testen zullen daaraan bijdragen.

Het Nationaal Reis Agentschap heeft 70 alcoholmeters aangeschaft en denkt over drie weken te gaan beginnen met testen in Guayaquil.

Bron : El Universo
Bookmark and Share


Terug